02 april 2007

så sku vi lige ha noget i skrutten


bagefter nøjedes jeg med en rokkevinge.
og et skønsomt udvalgt af hjemlandets vemodige oste.
ny favorit: munster med en glad bourgogne.

når a kommer hjem starter a en råmælksosteopstand.

livet er forkort til pasteuriseret post.

8 kommentarer:

GoodKnight sagde ...

livet er i det hele taget for kort til alt for dårligt.....

/C

Farmer sagde ...

Jeg husker tydeligt, da jeg smagte købe-mælk første gang.
Jeg var omkring 9 år, og syntes at det havde en smag af ingenting.
Det synes jeg stadig.
Mælk direkte fra koen en smagsmæssigt så langt at foretrække; men meget af smagsforandringen í købe-mælken skyldes vel nok så meget homogeniseringen, som ikke har nogen sundhedsmæssig betydning, men er ren kosmetik.

Dana Watsham sagde ...

Årrrrh .... østers, languster, stenkrabber .... og råmælksost

nu sidder jeg og morgensavler!

farmer, du har ganske ret. Mælk skal smage af mælk, ikke af kalkvand :o)

capac sagde ...

Ja, vi går ind for økologisk uhomogeniseret råpost! :-)

Regitze sagde ...

jep. homogenisering af mælkeprodukter og samfund er gak i gokken.
derudover forstår jeg, at råmælksost er lavet af upasteuriseret (ikke-varmebehandlet) mælk, hvilket betyder, at den naturlige bakterieflora er bevaret, hvilket giver en helt eventyrlig smag. dansk lovgivning byder, at al mælk skal varmehandles for at undgå salmonella osv.

jeg fik googlet mig frem til Hinge Gårdmejeri der har fået dispensation til at fremstille råmælksoste.
http://www.kost.dk/kokkenliv/artikler/2003/7/15020030705

så nu skal vi til kjellerup en tirsdag eller en lørdag

http://www.osteriet-hinge.dk/

capac sagde ...

Næ, man skal ikke Hinge sig i salmonella og andre bagateller... ;-)

Regitze sagde ...

fnis:) men Capac, helt ørligt. salmonella er tilsyneladende ikke et uundgåeligt fænomen.

Irene sagde ...

På den lysegrønne har vi salmonellafrie æg, helt og aldeles, stod der på dagens tavle. Så ...