20 januar 2007

ti timer til Tokyo


ha!!

jeg har efterhånden lidt erfaring i at rejse til venstre og højre.
Argentina er langt væk fx.
Singapore er langt væk fx.
Beijing og Tokyo er nærmere på end Aalborg x 2 og det er fråds at opgradere for så kort tid, hvis man ikke skal på scenen på ankomstdagen.
når ellers de forbaskende fly kan klokken.

denne gang tog det 19 timer fra jeg gik ind af svingdøren i Kastrup til jeg gik ind af svingdøren på Grand Palace. det burde have taget 13. og jeg plejer altså ikke at være hende, der klager over forsinkelser - især ikke, når jeg ikke skal i transit eller nå et snert møde.

nå. jeg kan tillade mig at være træt. og det er en lørdag aften som indtil videre er fejret med et karbad, Anita Brookner og en sapporo draft beer.

jeg er lidt sur. og det er IKKE fordi jeg er en lykkelig røgfri.
det er fordi det måltid, der har beslaglagt min mave i det sidste døgns tid(udover et fladt rundstykke og en parfumeyoghurt for otte timer siden), var en luftcykelkylling med grøn the.
så nu står den på at overveje at tage ud i byen og få noget at spise. hotellets udmærkede og stort set ufarlige restauranter, kender jeg. det må gerne være noget nyt. selvom nyt er sjovest når man er to når man er mig.

tusind tak for jeres kommentarer. jeg vil gerne komme tilbage til dem, men har ikke lige råd til at rutte med kræfterne lige nu. sulten er stor.

bare vil jeg gerne sige. jeg har stor respekt for alle folkeslag, racer og kulturer, jeg har mødt hjemme hos dem selv.(ok. kineserne harker (the angels sing), columbianerne snyder, beogradrumænerne sjusker og ditdat), men man bliver nærmest klog af at møde folk i deres eget land.

japanerne.
det store, brede statsasiatiske menneskesyn er umenneskeligt i vores kulturs øjne. et menneske betragtes overordnet som værende lige så væsentlig som et hvidt blodlegeme eller en bi i stadet.
men fra japaner til japaner er det anderledes.
en kollega er lige død herude. de næste syv uger sørger de øvrige for ham, hvilket bl.a. vil sige, at der bliver dækket op til ham ved hvert eneste måltid, de indtager sammen.

det kan jeg tage og føle på.

nå. apropos måltid. teriyaki here I come. og levende fiskespirer, bror-san:)
skål fra en venstrehåndet Suntorywhiskydrikker uden cigaret.

11 kommentarer:

Anonym sagde ...

Tak for situationsrapporten. Her regner det, hvis det er til nogen trøst ...

Anonym sagde ...

Ja, det pisser faktisk ned... Så: No Smoking!

Regitze sagde ...

jep. det siger Claus. og kattene piver. no countryside..:(
her er det også vinter. småregn og 5 graders varme. platantræerne er ligesom delt i to. de der er nøgne som derhjemme - og de der ligesom er frosset i tid, og står med gammeltgrønne blade på.

Anonym sagde ...

Tak for rapporten, det er næsten som at være i ærmet - du passer på dig, ing :-)

Lene sagde ...

verden bliver så lille, der var engang hvor Japan var laaaaaangt væk, glæder mig til sulten er stillet og vi skal høre mere. God weekend :-)

Anonym sagde ...

Håber du får stillet sulten - der skulle da være god mulighed for det!

Mit anstrengte forhold til Japan er helt af personlige årsager, men den historie skal du få ved en anden lejlighed ;-)

Pssst - jeg ønsker mig stadig sådan en kimono...*G*

Anonym sagde ...

GMT lokarapport: Sol, nogen vind, sol midlertidigt blokeret af blokvogn, nu igen fri støvafslørende stråleindtrængning!

Keep smiling!

Anonym sagde ...

Håber du kan nyde udflugten :-)

Anonym sagde ...

Jeg kan ikke andet, end at facineres over en kultur, der har så vild (med danske øjne) en selvforståelse. Hvor "vi" ofte undskylder os, når vi rammer den nerve. Vores knalder ud i DF og lignende, tudkiks over det gamle'steste flag, hvor var det lige det faldt? Og så tilbage til bondeanger over at have haft det sådan. Jeg misunder afklaret nationer deres nationalitetsforståelse, uanset, hvad jeg måtte mene om det endelige udkast.

Anonym sagde ...

Jeg kan godt li' de dér træer der lissom er frosset i tid og står med gammelgrønne blade på:D

Hvis du er heldig (?) returnerer du til sne!:D*No smokin', no shittin'

Regitze sagde ...

det er altså futting hyggeligt at sidde her og få hilsener fra jer der.