21 juli 2008

dagens dyr

jeg kan ikke huske, hvad den hed. men da Louis var lille, læste vi en poetisk billedbog. igen. og igen. om en lille fransk dreng, der slap alle dyr ud af fangenskab. også en lille guldfisk, der havde boet i en bowle. 'hurra'. skreg guldfisken. 'jeg er fri'. og så drønede den rundt i havet. rundt og rundt. i en cirkel på 30 centimeter i diameter. (ok. saltvands- og ferskvandsfisk tog så vi en anden dag).

i dag var Claus og jeg inviteret på frihåndsfrokost i Zoologisk have sammen med Donald samt Madame og Monsieur Stenstrop. havde det ikke været for den lange kø, havde vi klaret at mødes under Gibbonaben inden de revolutionære 20 minutter.

jeg siger det, som det er. jeg var glad for mine overtræksere, selvom de ikke gør sig sejt sammen med en motorcykel i bytrafik. men lige så snart vi fik parkeret (fif: tag motorcyklen, når du skal i Zoo. så kan du parkere ved siden af fodgængerfeltet til hovedindgangen) og Donald fik passet os op med sin berømte paraply, stilnede regnen af, og vi fik +fire stive timer i behageligt vejr.

madkurvene blev monteret på overarmene og haven erobret.
først oplevede vi en Gibbonabe tisse og nogle pelikaner, der ikke var flamingoer.
og bjørnene bød på det første melankolske blik, der skulle følge os det meste af eftermiddagen.


man ihukommer Vonneguts Sirenerne på Titan.
hvem kigger på hvem.


og så var det ellers lige durk hen til elefanternes anlæg.
hvor sjovt er det mon at være elefant?anlægget er stort. med en kæmpe indendørs afdeling, hvor man rigtigt kan lave papir af elefantefterladenskaber. og se videoer.
vi syntes idag, at elefantanlægget var melankoliens højborg.
det er vigtigt at huske på Zoos funktion som en artsbevarende bank. ellers bliver man selv for trist i det.

andre dyr virkede mere tralala og så ud til at trives.hende her vil jeg gerne være i næste liv. eller giftes med.
vi har grinet og leget med ordene. og nydt varmen over at se det samme sammen i samme sekund. og spist. og sat pris på havens akustik.


og vel hjemme må vi konstatere, at vores høns ikke kan gå med en bold på næsen.

8 kommentarer:

Uffe sagde ...

Jeg har et farvestrålende billede fra Zoo i dag, som du må få, hvis jeg må få det af giraffen med de to hoveder!

Regitze sagde ...

haha:))

Madame sagde ...

Åh det er så skønt fortalt, Regitze! Tak for en herlig dag sammen med jer - det er en dejlig måde at være sammen, det at gå og opleve det samme.

Donald sagde ...

Ja sikken en oplevelse! Jeg tror man skal tænke meget på det du siger med, at det er en overlevelsespark. Da kan det naturligvis glæde en lidt at tænke på, at nogle af dyrene selv finder ind i deres "hus", og at bestræbelserne i moderne Zoo'er går ud på at bygge bedre dyresteder eller hvad hedder sådan noget? En stald? Et dyrehus?

Det kan nok være du allerede har planlagt dit næste liv:-) og ærligt talt, det var da også et højdepunkt at se de rare dyrepassere give dyrene noget at lave og noget at spise. Det virkede ellers ikke som om søløverne var sultne, det var mere hyggespisning.

Høns med eller uden bold, så ser de ud til at være glade og tilfredse:-) Det er jeg vist også.

Brorsan sagde ...

Jeg synes elefanthuset er flot - meget flot! Hvordan ser lykkelige elefanter ud?

Regitze sagde ...

og hele verden ligger åben, Madame. der er masser til os at opleve endnu:)

ja, Donald. din kommentar hos Madame om, at du havde hørt den unge mand med mikrofonen fortælle, at der var ankommet en ny hanelefant (og at det måske var ham med den 'flettede' hale, vi så afsides - som så måske slet ikke var i musth), kan vel meget vel være årsagen til den generelle stemning hos elefanterne. for ja. både de og mange af de øvrige dyr kan vælge at være 'på' eller gå i privaten.
Brorsan.. det er et fantastisk anlæg. en arkitektonisk perle, ude som inde, som man også kan nyde fra Frederiksberg have. og ingen går derfra uden at have lært en masse om elefanter. selen er virkeligt lagt i.
men elefanterne var triste i går. man skal ikke være højtgearet dyrespiritualist for at se det. og forklaringen ligger måske ovenfor. jeg forlanger, at de opfører sig som i en glad lille tegnefilm. for 130 kr, manner!

Brorsan sagde ...

Nu vi er ved det...:

http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/292242:Liv---Sjael--Elefanter-i-lykkeland

PS: Det der med hønsene er vel bare et træningsspørgsmål?

Regitze sagde ...

tak, Brorsan. det var jo lidt den dur, jeg havde sat næsen op efter.
men jeg var nok lidt vel hurtig.
efter at have pumpet C, som tog sig tiden til at læse skiltene og alt det, viser det sig, at han - og journalisten - har forstået meget mere end jeg har.
men. besøg aldrig elefanter på en mandag. det er deres pust-ud-dag.
det var sq bare os, de var trætte af.

Ps. jeg må ud og finde bordtennisbolde. det _må_ kunne lade sig gøre.