25 december 2006

rødder

jeg boede i 1360 K og stegte dåsemuslinger på gasblusset iført frakke og fingerløse hansker. i hvert fald på om vinteren. petroleum blev afgiftsbelagt, fordi husejerne begyndte at bruge den i stedet for fyringsolie.

Nina Hagen kørte nonstop og jeg drømte om at lave en pink emmentaler og hænge den i et fuglebur. håret var hennafarvet, hvilket krævede en del kedler kogende vand.
da jeg fik øje på et billede af Chrissie Hynde, hvor hun bar et par røde støvler sammen med et par røde hansker, forplantede sig en chokbølge i mit indre, der aldrig helt har forladt mig.

(jeg kan ikke finde det oprindelige billede. på det her har hun øjensynligt forlagt sine røde hansker).

røde støvler og røde hansker har i snart 30 år stået for mig som noget af det mest ekstraelegante, ekstravagante og ekstrainteressante en kvinde kan bære til sine cigaretrørsjeans og læderjakke.
der er ingen regel der siger, at man SKAL eje røde støvler og hansker for at overleve vinteren. så jeg har for mange år siden slået mig til tåls med at drømmen måtte være nok i sig selv. lidt ligesom at jeg aldrig opnåede Nicos stemme.

så var det jo juleaften.

børnene har ønskesedler, som der tages hensyn til.
de voksne overrasker hinanden med små opmærksomheder, som modtageren slet ikke vidste at høn ønskede sig.

Claus snød.


røde støvletter og røde randershansker.

tænk, jeg nåede det i dette liv!
jeg bliver den fineste kniv på havnen.

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

For sattan, Claus - din libertiner!

Anonym sagde ...

WOW, hvor er de cool.
Smukke støvler til en smuk kvinde.

susling sagde ...

Chrissie Hynes og petroleumsovn og prisen på en dunk af de varmende dråber......Du har sendt mig år tilbage.....et kort øjeblik følte jeg mig helt sprød igen.......men så var det jeg lige fik et chok, da jeg passerede spejlet.......Hell, woman.....(cooleste røde støvler set længe!)

Regitze sagde ...

det sværdslag vil han sætte pris på, Uffe:)
jeps. cool er ordet, Tina. jeg blir uigennemskydelig!
sprøde Susling.. spejle er for børn. tag mit råd og kig nedad istedet.(og godt at høre fra dig igen).

Anonym sagde ...

Fedt! Det er saa laekkert at faa en rigtig overraskelse - som man har oensket sig. Saadan en fik jeg ogsaa i aar - og jeg blev simpelthen saa glad.