14 december 2006

jeg hørte efter med et halvt..


.. men vågnede med et brag.
torsk regenerer indre øres hårceller hele livet, i modsætning til mennesker.
radioavisen siger, at forskere nu har fundet torskens vidunderenzym. de regner med at have en medicin klar om 10 - 15 år.
og jeg, som ellers havde regnet med at lade mig pensionere som 70 årig.

10 kommentarer:

Anonym sagde ...

Rolig - dine kunder har af naturlige årsager ikke hørt nyheden ...

Regitze sagde ...

haha Uffe
- og forebyggende medikamenter fritager ikke dig eller nogen af os andre voksenbloggere fra at frekventere min biks:)

men det er sq da forrygende, hvad man kan. først fugle og nu fisk.
man har dog, så vidt jeg ved, ikke testet torsks taleforståelse med genskabte hårceller.

Dana Watsham sagde ...

Hm

Den undersøgelse er jeg nødt til at forelægge min ingeniør med maskinører ... *fnis*

Det vil nok ikke hjælpe på den af de gamle makkere der havde et klokkeklart dyk i hørekurven på præcis den frekvens konens stemme havde!!!! (den var vi længe om at holde op med at grine ad!)

Anonym sagde ...

Undskyld...Hvad blev der af hyggen ved at brøle:"Du har tabt din armprotese i suppen, mormor!!!!". Når man bliver gammel, bliver man hyggedøv på den selektive måde. I 1300 tallet var køer kun ½ så store som i dag, viden, indsigt og avl gav os større køer....jæj! Og nu kan vi høre alle bagtale os i samfulde 112 vi kan forvente at leve. I fremtiden med større ydeevne? Nogen må gerne lukke ned for mig, gradvist og blidt,med kærlig nænsom naturlig hånd. Her kommer jeg så dog i tvivl...støøøøn, for tænk, hvis jeg kunne fortælle, at jeg havde regenererende torskefimrerhår i ørene, jeg ville være et hit på BlablaLy, blandt de andre hoftepatienter.

Klaus sagde ...

sorry, men jeg hørte ikke lige hvad du sagde... er jeg torskedum eller hva'...?

Lene sagde ...

stik mig lige noget af det der torskemedicin, min hørelse er svarende til en 60årig, men det har den været i 6 år, Hvis den bliver der, så har jeg en fremragende hørelse som 70årig ;-)

Regitze sagde ...

Dana.. maskinører mister højfrekvensen, især ved ørets resonansområde omkring 3-4000 Hz eller/og første harmoni derefter, som er 6000 Hz. vores stemmer spænder rundt regnet mellem ca 500 og 4000 Hz, med de fleste af konsonanterne, som giver taleforståelsen, i den høje ende. så den der med at have koneuhørbarhed er ikke så tosset..

Stankelsind.. jeg griner, du skriver forrygende.
men en dag er vi pludseligt de gamle. og det er et faktum, at de fleste ældre af idag ikke synes, at det er hyggeligt at blive lukket ned for i adstadigt tempo. en mulighed kunne være at flashe sine torskeenzymhårceller når andre fører sig frem med botox og bonelock.
men gadgethørerør er nok vejen frem for os. så kan vi bevare en selektiv hørelse uden sideeffekter, som det hedder på dansk.

Klaus.. du er min svømmehelt.

Lene - jeg blir først medicinmandsudbringerske om 10-15 år.
er'ed så galt fat?

Lene sagde ...

Tja regitze, min ørelæge siger folk ska ha tålmodighed med mig,når der er baggrundsstøj. Det jeg troede, var en skade efter mange år ved kartoffelsorteren, er måske en arvelig skade, ihvertfald er sønnen lige blevet kasseret til session på nøjagtig samme udfald og kurve

Lizelotte sagde ...

Lene, jeg tror på den arvelige skade... det ser i hvert fald sådan ud i min del af familien.
Min mors søskende er stort set alle mere eller mindre tunghøre - den værste er nok min mor, som slet ikke fungerer uden begge sine høreapperater.

Min ene bror har tinnitus og nedsat hørelse, og jeg selv har en lille hørenedsættelse ... heldigvis meget lille endnu.

Godt jeg kan lidt tegnsprog - med mindre fiskemedicinen er lige på trapperne, kan jeg godt gå hen og få brug for det... ;-D

Regitze sagde ...

Lene og Lizelotte.. søn og bror skal ikke nødvendigvis finde sig i at borddamerne mimer. der er geniale, flotte, højtteknologiske gadgetløsninger derude.