03 december 2006

er der en nørd tilstede?

Jung kaldte det synkronicitet.
Gladwell kalder det The Tipping Point.

en lille abe på en lille ø begynder en dag at vaske sit æble i vandet inden den spiser det. i løbet af ingen tid vasker alle aberne på alle de små omkringliggende øer deres æbler.

en lille gruppe unge farver deres hår og hænger et spejlæg på læderjakken et sted i London. samtidigt gør en lille gruppe unge det på færøerne.

en weblogfører lader pludseligt ikke høre fra sig længere. andre giver udtryk for blogtræghed og pauselyst.

i enkelte tilfælde har jeg fået lagt en protesterende kommentar, men som regel ved jeg ikke rigtigt hvad jeg skal sige. det kan være svært at forene protest med respekt.

jeg er selv eftertænksom i disse dage.

dagliglivet galoperer afsted i højt gear og så er det så dejligt at trække sig lidt tilbage med maskinen og et antal varierende katte på skødet og synke ned i blogsysler. udveksle liv og tanker i slow motion.
den blogosfære jeg bevæger mig i adskiller sig ikke fra den øvrige verden. på godt og ondt. det er bare en anden måde at kommunikere på end jeg tidligere har kendt til.

omme i livet optræder ind imellem mennesker, som det ikke er godt at være tæt på. mange kan med held sættes på ignore. i de mest dramatiske tilfælde må de fyres, fordi de gør livet for tungt. og fordi ressourcerne, de fortærer, kunne gøre så meget bedre gavn andre steder.

nu har jeg brug for at gøre det samme herinde.
og det er ikke nok bare at sætte på mentalt ignore, for jeg vil simpelthen end ikke SE deres alias dukke op i blogbots liste. det gør mit livskrudt vådt.

en ting er TV2bloggerne, der bruger weblogs på en anden måde end jeg gør. de kredser tilsyneladende i deres eget interne orbit, men udgør desværre snart 90% af alle indlæg på blogbot. deres støj er givetvis utilsigtet - men hørbar.

Studmuffin lavede i efteråret et TV2blogfilter til blogbot. genial idé. men jeg kan ikke bruge det, fordi jeg ikke har tilladelse til at installere firefox.
og nu kommer jeg til sagen:

er der en herude, som kunne tænke sig at fifle med et blogbotfilter, der kan individualiseres til at ignorere specifikke blogge - og som kan betjenes via IE?

eller er der en herude, som kan forklare mig, hvordan man bruger den der ignorerknap i blogbot? eller bare en som kan forklare mig, hvad meningen med den er?

at nøjes med blogruller er selvfølgelig også en mulighed.
velbekomme.

opdatering. nu fandt jeg ud af at starte på en favoritliste, takket være Irene. det kostede kun spidsen af en scrollefinger.

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

Personligt har jeg afleveret svadaen der hvor den skulle leveres for længe siden, og siden har jeg brugt min helt personlige ignorerklapper og ikke læst hverken bidder på blogbot eller de andre.

Og så bruger jeg bloglines (http://www.bloglines.com/) til dem jeg virkelig gerne vil læse, og blogruller rundt omkring.

Mht. blogbot, så skal du logge dig ind på din konto, og når du så scroller ned over blogrullen på blogbot, så kan du vælge ignorer eller noget andet på den der lille info-knap, der sidder til højre for overskriften. Og nu ser jeg lige at blogbot har fået nyt udseende ... Men det er altså stadig det samme princip, så vidt jeg kan vurdere.

KH,
Unørden!

Regitze sagde ...

tusind tak, Irenørdschen! jeg sidder allerede med fingrene dybt begravet i knapperne.

Anonym sagde ...

Proaktiv blogreduktion matcher panodiler.

Klaus sagde ...

og så har blogbot fået nyt layout i dag for at det ikke skal være løgn...

jeg har også forsøgt mig med diverse alternativer, men det strander som regel på at det giver for meget dobbeltadministration...

men du gav mig en idé til sidst...

ps: denne gang kom jeg sgu' igennem i første forsøg..!

Regitze sagde ...

jeg er enig, /many.

1. panodillister kurerer ikke noget - men får smerten til at gå væk mens noget forhåbentligt kurerer sig selv.

2. overraskelsesmomentet ved at opdage en ny god blog mangler, når man primært holder sig til sin sædvanlige boghylde.

men jeg kan ikke se, hvad jeg ellers skal gøre. sende hundelorte med posten er ikke rigtigt mit temperament.

listemager - gav jeg dig en idé? spyt ud.
jeg skyndte mig at rose blogbotmændene da jeg så det nye design. men må vist lige tilbage og klage over at det umiddelbare klik kun give kik til den aktuelle post - og at resumelisten er savnet.
jeg er glad for, at du kommer igennem uden omsvøb nu. det betyder ikke at wordpresstanken er lagt på hylden.