13 marts 2006

copenhagen by light


i går var det på med vanten og til Christianshavn for at studere vikinger og middelalderende på Midvinterfestival i Den Grå Hal.
krydsningen mellem de to tidsaldre var pragtindgydende. nogle var meget vikinger med hud, hår, tro og drikkehorn. andre var meget sorte med kapper, hår, tro og drikkehorn.
krydderiet på det hele var det tredje udøvende part, rollespillerne. Dem bliver jeg lidt blød i knæene over. Hvis bare verden var befolket af rollespillere.

da Louis var ni år var jeg hans chaperone på rejsen til Toftegårds Plads, hvor han var med til at stifte Junior Live som nu eksisterer på 14. år.
senere flyttede han til Harreskoven.
nu til dags foregår det i byerne. de seneste år har nogle hundrede unge spillet Vampire hver måned ved fuldmåne. et spil der foregik i midtbyen i Århus og middelalderbyen i København, og hvor der tilsyneladende undertiden blev taget mere sofistikerede metoder i brug end dødbringende skumgummisværd.
Toftegård lagde plads til et kæmpe tredages spil, System Danmarc, hvortil spillerne havde bygget en kæmpe by under økonomisk støtte af kulturgiganter (det passede lige med kulturnatten).

nå. tilbage i tiden.i Den Grå Hal var der middelalderband. og drabelige kampe mellem riddere og vikinger m/k. og jeg tror ridderne vandt, for selvom vikingerne havde skjolde er riddernes stikvåben mere langtrækkende. men kæmpe, det ku de. og flotte. det var de.
der var også boder. vi fik undersøgt lamper lavet af svinepergament, som giver det hyggeligste lys. Ulvehoveder og poter. lukkespænder og andre dimser i ben og sølv. hatte. ringbrynjer.
og vi mødte smukke Annie og Finn fra RavnsRede. de havde nærmest solgt rub og stub inklusiv det store telt med imponerende egetræspæle de stod og gik i.
men der var lige én kjole med ærmefryd i bordeaux tilbage til mig. så nu skal jeg svæve rundt i den. inde og ude. vinter og vår.
tak for sidst, Fryd:) det var en udsøgt fornøjelse.

Ingen kommentarer: