19 februar 2007

hjertestavn


åh. det kommer til at handle om steder for tiden.
Liselotte har været på Eternitten i dag.

jeg, som er lige ved at være forlovet med Brønshøj, svigtede på en hældrejning og fik ondt i venstre brystregion af længsel efter Sojakagen.

Louis og jeg boede på Islands Brygge, på den anden side af Langebro, i mange år. ikke mindst førend det blev moderne. jeg ville have haft vidunderlige billeder af læssende og lossende mænd i netundertrøjer og tåge, hvis jeg havde haft et kamera dengang.

da Sojakagen endeligt døde (og de to ugentlige kloralarmer dermed blev indstillet på de lokale børneinstitutioner) blev den hurtigt et dansk-cambodiansk palads i storbyjunglen. Louis legede der, til han fik en bøde. jeg gik bare rundt og rundt og rundt og kendte til sidst hver et hjørne.
jeg flæber ikke over at Sojakagen og Bryggen har ændret sig. der var til tider mere end råt. også så sent som i midtfirserne.
det er en anden historie.

men det er indlysende, at Eternitten og Sojakagen (som den var) deler en egen voldpatineret charme. som enten går i hjertekulen eller støder fra.
Liselotte og jeg deler åbenlyst.

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

Når jeg ser liselottes billeder og læser dit indlæg kommer jeg til at tænke på Ib Spang Olsens børneudsendelse "Østre Gasværk", hvor en far, Ib, med sin søn, Lasse (stuntman in spe), går tur på det nedlagte Østre Gasværk. Kender du den? Ellers må du låne den ved lejlighed- den holder nemlig stadig,- har det vist sig.

Suzy Q sagde ...

1991, atten år, Gunløgsgade 16, femte sal. Kendte ikke et øje i Kbh, nøj hvor var jeg ensom. Så jeg gik ture om natten, ned til den gamle sojakage og tilbage.

Regitze sagde ...

den kender jeg ikke, Brorsan. den vil jeg meget gerne låne - og så skal Louis og jeg ha lagt et lag på! alletiders.

det gør de, Liselotte.

Lille Pus Q! vi boede i Gunløgsgade 45, 4. havde jeg bare vidst!! jeg kunne have introduceret dig til kirsebærblomsterbladsdryssende happyhverdage i Ballonparken og helårshekserier på fælleden. huler og hemmeligheder. og alt muligt.
foruden Sojakage.
damn for et ikke-møde:(

Anonym sagde ...

Den slags kan man ALTID bruge :)

Dana Watsham sagde ...

Åh, Sojakagen ... især umiddelbart efter lukningen, hvor man stadig havde på fornemmelsen at kunne høre råb, maskiner, ventiler der slap overhedet damp ud - det var fantastisk.

Og ja, den Ib Spang Olsen om Østre Gasværk var også god - jeg husker den tydeligt! Mine morforældre boede på Østerbro, og gasværksgrunden var et af de steder vi gik tur, Daddy (morfar) og jeg. Når ikke lige vi gennemgik hans drengeårs 'jagtmarker' bag Gammel Strand.