28 december 2007

din bedste tapas-opskrift?

nytårsaften, ing.
så vil jeg så gerne stå og dimse.
ikke noget med kniv og gaffel.
bare durk lige ned i løgnhalsen og skål, Margrethe.

jeg kan godt den med noget ristet brød og tomattjuhej og den med en baconbørge udenom en dadel.

hjælp.

13 kommentarer:

Madame sagde ...

Jeg vil glæde mig til at læse hvilke ideer, der kommer, Regitze :-D

HenrietteB sagde ...

Jeg plejede at kunne en masse sjove tapas-opskrifter - men jeg har desværre glemt de fleste. Til gengæld synes jeg aldrig, man går galt i byen med et fad anrettet med god chorizo-pølse, serrano skinke og lidt forskellig spansk ost til at hygge-hapse. Hertil en skål saltmandler og store grønne oliven med mandler i saltlage (Aldi - af alle steder! - har ofte disse oliven på glas til ingen penge og de smager næsten lige så godt som de oliven, min mor køber hos sin lokale oliven pusher!)

Det er nemt, lækkert og ordentlig mad uden dikkedarer og uden tilberedning, vel at mærke :-)

Suzy Q sagde ...

gedeost på 1/4 ristet brød, ind i ovn, smelte-smelte, nummenum. Måske basilikum på.

Dana Watsham sagde ...

http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/retter-3.php?id2=44

Her er mange, og de fleste er både gode og originalt spanske.

Dana Watsham sagde ...

Ærk, så 'knækkede' linket - prøv at google på tapas+opskrifter, så får du kogebogen.dk op som første link. Det var den jeg prøvede at linke til ;o)

Kagekonen sagde ...

et lille bundt grønne bønner (6 stykker eller deromkring) omvikles med et stykke god bacon og steges på alle sider til baconen er sprød...

Store rejer (gerne med halen på) steges i hed olie med hakket hvidløg og lidt hakket chili. Drysses med hakket persille og er klar til servering...

Ristet brød med gratineret gedeost er også super evt. med et dryp honning over...

visitsen sagde ...

Kødkonfekt... ummm.

Bresaola rullet om en klat gedeost der er rørt op med skal fra en appelsin, mynte og hakkede dadler.

fanfuckingtastisk!

Selve opskriften er her

Claus Hillker sagde ...

Tortillapandekager pensles med graved dressing, lakseskiver lægges på, rulles stramt sammen, i køleskabet et par timer, og skæres ud i 1,5-2cm tykke skiver. Kan laves længe før gæsterne dukker op - men så lav lige lidt ekstra!

Liza :-) sagde ...

http://www.fotex.dk/Internet/fotex/opskrifter.nsf/web/D2368DA0A09291AFC12573A70032552B?opendocument
De her ser altså lækre ud

Zenia sagde ...

ubetinget:
Friske dadler (uden sten)
Bacon i strimler

Bacon vikles om dadler. I ovn eller på pande (bedst på pande) og HOPLA!

Klaus sagde ...

Jeg lærte at lave en hel del da jeg boede i Spanien i mine yngre dage. En af mine favoritter må siges at være croquetas, men jeg giver gerne Zenia ret; Dadler svøbt i bacon og stegt på panden er virkelig virkelig lækre.

Jeg har lagt nogle tapas opskrifter på nettet hvis nogen skulle være interesseret, inklusiv en opskrift på croquetas med serrano skinke.

Gino Vino sagde ...

Tja, man kommer faktisk rigtigt langt med supermarkedets delikatesse afdeling. Prøv at sammensætte et udvalg af Chorizo, Serrano og Parma skinke, nogle gode oliven grønne/sorte, med og uden fyld, men for Guds skyld - Kvalitet,Kvalitet,Kvalitet.......

Du kan også servere en omgang saltmandler og til at friske op kan du servere korte bladselleristængler med et ostefyld. Brug en god smøreost blandet op med hvidløg og lidt appelsinsaft.

Vil du gerne overraske med nogle originale spanske tapas så prøv her

Anonym sagde ...

Du må vente til i morgen søde.

Hvis der er nogle af retterne du er vild med, så kan jeg sende dig opskriften..

Knuz Ina