jeg overvejer at lave en hemmelig chokoladekage. sådan en, der smelter i munden. som gerne må have nogle orange overtoner, og som børn også kan lide. den skal være sortbrun og glinsende uden at være for stærk.
inde i kogebogen.dk starter de tilsyneladende allesammen med 300 g margarine og noget kakaopulver.
der skal kunne være så mange lys i, at man skal have solbriller på.
hjælp.
07 november 2006
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
10 kommentarer:
Byt magarinen ud med smør.
Kakaopulveret med kogechokolade.
Halver sukkeret.
Chokoladen varmes langsomt sammen
med smørret til den flyder(må ikke koge)sukker i OSV.
Kom evntuelt chokoladegranulat i
det øger godtnok risikoen for
klisterthed hvis den ikke får lov til at stå længe nok.
CB.
Hvis den skal smelte på tungen: Trøffelchokoladekage! (kom lige forbi)
Orgasmebrownies (eller "Death by Chocolate", som Sammy kalder den)
150 g økologisk smør (helst usaltet)
150 g sort Valrhona eller tilsvarende chokolade
150 g mel
En knivspids salt
½ tsk bagepulver
200 g rørsukker (ikke Muscovado! Så kommer det til at smage af karamel i stedet for chokolade!)
2 æg
½ stang vanille
samt valgfri 'ekstrasmag': 1 kop grofthakkede nødder / saft og fintreven skal af ½ appelsin / et hint chili hvis man er til det
Forvarm ovnen til 180 grader - ikke varmluft.
Mens ovnen varmer smeltes smør og chokolade over vandbad (det smager meget grimt hvis det brænder på). Lad det køle til nogenlunde varmt i stedet for skoldhedt (5 minutter), mens du blander mel, vanillekorn, bagepulver og salt i en skål.
Pisk sukkeret i chokolade/smørblandingen (meget grundigt - elpiskeren skal arbejde for sagen!) Pisk æggene i et ad gangen og pisk hele massen grundigt til den er lækker og lidt luftig.
Vend de tørre ingredienser samt valgfri smagstilsætning i.
Hæld dejen i en firkantet form og glat overfladen med dejskraberen.
Bages 20 - 25 min. Den skal være lidt klistret og konfektagtig i midten - test ved at trykke med fingeren, den skal være 'blød og lidt elastisk, som et teenagerbryst' som min gamle boss altid sagde.
Lad kagen køle helt af, skær i små tern og nyd med is samt frisk frugt og stærk kaffe.
Syns man den skal glaseres bruges helst en chokoladefondant.
En dobbelt portion er passende til 12 voksne eller 4 børn - af en eller anden grund kan unger æde uanede mængder. Og husk - forskellen på brownies og almindelig chokoladekage er graden af snaskethed i midten.
Hvis jeg kører nu, hvornår kan du så ha' kagen klar, Regitze?
Hvis du kan dekode en engelsk opskrift, er der en her. Nøglen er få ingredienser, meget chokolade, meget smør. Og hvis jeg var dig, ville jeg passe på med at reducere sukkeret, det bærer chokoladesmagen. Knæk og bræk!
tusind, tusind tak!
jeg har circa bagt tre kager i mit liv.
og tror, jeg vover mig ud i Danas sansebombe til en start.
hold da op. godt jeg har taget bagefri på fredag. og fordøjelsesfri på mandag.
Dana, jeg skal vogte over ovnen som en høg i natten.
Lizelotte:) du kan lægge vejen om søndag, hvis der er en krumme tilbage.
Haha ... I guffer nok det hele inden :-)
Ellers ku' du jo bage et prøveeksemplar i dag - det er altså ikke svært. Hvis du spør min familie er jeg Jordens elendigste kagebager, men mine brownies lykkes altid.
Så er det osse lettere at bedømme mængder?
tiden kræver kamikazeudgaven. opdatering følger.
Send en kommentar