20 februar 2011

det der offentlige


i går havde jeg et ærinde i Glumsø, og da Claus havde taget Saaben skulle jeg køre med det offentlige og det var dramatisk.

jeg har hørt om Glumsø, men jeg har ikke haft brug for at vide hvor byen ligger før i går.
en rejse kræver forberedelse og for at være på forkant med situationen, gik jeg på rejseplanen.dk og satte mig ind i sagerne.
skift på Valby og ankomst i Glumsø efter fem kvarters rejsetid med tog nummer 2229 til 100 kroner for en enkelt eller en halvanden krones penge i minuttet.
jeg printede billet og plan ud og cyklede til stationen, hvilket i sig selv var en bedrift.
jeg overvejede et indkøb i kiosken, men da jeg ikke kunne trække udgifterne fra, lod jeg kiosk være kiosk og tog til Valby hvor jeg blev for lækkersulten og røg i kiosken og kioskmanden var et kapitel for sig. men han er ikke med i denne her historie.

så fandt jeg den rigtige perron og stillede mig parat til at stige på toget til Glumsø.
og så skete det.
en dame i højttaleren sagde, at der ikke kørte toge til Ringsted fra Valby på grund af sporarbejde i weekenden, så alle skulle tage S-toget til Høje Tåstrup og hoppe på de lange skinner dér.

sikke noget hø. hvor ligger Ringsted? har Ringsted noget med Glumsø at gøre? der var ingen, jeg havde lyst til at spørge. heldigvis vidste jeg at jeg skulle med tog nummer 2229. men det nummersystem bruger man ikke på DSBs plakatoversigter. der bruger man udelukkende endedestination. og endedistinationen fremgik hverken af billet eller rejseplan.
så var det, jeg tog jeg mig et hysterisk tilfælde og ringede til Claus, for han var engang lokomotivfører på de lange skinner.
men desværre er det sådan, at når jeg er hysterisk, formulerer jeg mig ikke så struktureret.

da alle de andre rejsende bandede og skiftede perron, gjorde jeg det samme.

så jeg tog til Høje Taastrup og kom til at stå af på Glostrup station i rent raseri. og da jeg kom til Høje Taastrup havde jeg revet billetten i stykker ved en hysterisk fejltagelse over at være blevet overhalet af IC3-toget til Nykøbing Falster med stop i Glumsø.
tognummer 2229 er nemligt indlysende info for lokohajer. serie totusinde kører til Nykøbing Falster.
klart.

i Høje Taastrup klistede en rar dame min billet sammen igen og oversigtsplanen meddelte at det næste tog til Nykøbing Falster forventedes til perron om tyve minutter.

og toget kom og jeg satte mig ind i en stank af toiletnedbrud og MacDødpommesfrites og alt var godt indtil jeg fandt ud af at det først stoppede i Næstved.

var det ikke skørt?

4 kommentarer:

Sif sagde ...

Din stakkel. DSB er ikke til at spøge med, siger jeg. Det kræver altid at man er chef for et mindre logistikfirma.

Min Glumsøtur var heldigvis mere udramatisk - skift i Ringsted og et stop med toget sydpå. Desværre sad jeg overfor et voldsnavende par, der talte højt og konstant (altså pånær når de snavede, der smaskede de bare) i samtlige 3 timer fra Århus til Ringsted, mens de så billeder på et lille kamera, der sagde BIP BIP BIP hver gang de trykkede på en knap. Og de trykkede meget på de små knapper. Faktisk konstant.

Jeg var tæt på flå det lille grimme kamera ud af hænderne på dem og trampe hårdt på det. Og jeg er ellers normalt et rummeligt menneske!

Regitze sagde ...

vi tager en sovekupé næste gang, Sif!

Tina - omme i London sagde ...

Jo, meget - og noget der meget vel kunne ske for mig. Stakkels dig!

Tina - omme i London sagde ...

Oh - og du mindede mig lige om min tur med tog fra Esbjerg til Herning. Man skal gud hjaelpe mig vaere mindst tredje naestformand for roekuleklapperforeningen for at finde rundt i at koebe en togbillet i DK; man skal i hvert fald vaeret TEMMELIG lokalt kendt. Det er jeg saa ikke i det omraade!