03 oktober 2010

nedenom

jeg tror, jeg synes Sydney er den pæneste by jeg har besøgt. det syntes jeg også i ni og otte. så det begynder at ligne en sandhed. måske er det fordi, jeg er københavner. måske er det fordi hovedstæder (sshhhh Canberra)! bare ER mere charmerende hvis de ligger ved et hav, en bugt, et sund eller en flod.
og ok. arkitekturen, mine damer. og herrer. arkitekturen.
for arkitektur-natur-kultur-gastronomitur-røvtur-afficionados er Sydney en af de syv himler.

det er bare så synd, man skal igennem den evindelige skærsild som spritruten er mellem Kastrup-Bangkok og retur. måske er det særligt klamt, fordi jeg vælger at rejse ud og hjem på en fredag - lørdag, for ikke at belaste redderiet i hverken den ene eller anden ende med fladt låg efter turen.

de mænd, der tager til Thailand, mand! jeg nævner dem hver gang.
du ser dem ikke hjemme på gaden. de lever i huller og kommer kun op i solskinnet, når de har sparet sammen til billetten. og en hawaiiskjorte og et par ikke-matchende shorts og en vest med mange lommer. og en tandbørste.
nogle af dem flasher, at de har været i Thailand tidligere. de er altså sådan nærmest ThaiprofFe og optræder i skræddersyede jakkesæt i en thaisilke, der aldrig var skabt til jakkesæt. i farver som karklud,-der-tørrede-en-pøl-kaffe-op-sidste-lørdag.
og hawaiiskjorte.
Thaiekspressen er den eneste ruteflyrute, jeg kender, der annoncerer både skriftligt og mundtligt at egen medbragt sprut ikke må konsumeres og at personalet har ret til at afvise berusere, der ønsker at tanke. de siger det i højttaleren igen og igen på de sidste syv-otte timer af turen. resten af tiden dukker stewardesserne sig for brølende branderter, der ikke fanger et høfligt thaivink om, at 'you have enough. no more drink'.
klimakset er, når der annonceres efter en doktor til ham, der tilsyneladende er gået i alkoholshock og må lægges i hvad der ligner et saltvandsdrop. lige bag ved mig.

hvis jeg havde sparet sammen til at tage til østen - eller Australien - med hele min familie, ville jeg afgjort finde ud af, om der er forskel på fredag og andre dage og om der er forskel på Thai Airways og SAS.

det tror jeg faktisk, jeg vil finde ud af alligevel.
11 timer er nemlig rigtigt langt tid at være i kabine med de slamfisere. bare tanken om, hvorfor de måtte være på vej er nok til at få mig til at se rød kvalme.

men bortset fra det. så er Sydney fanme en pæn by.

foto: 3. oktober 2010 kl ca 14 lokal tid (3. oktober 2010 kl ca 5 din tid). hvis du er virkeligt insisterende, kan du se det blomstrende kirsebærtræ til højre.

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg kan se det! kirsebærtræet! åh, søde forår...
GittenGas

Regitze sagde ...

det er nemlig lige akkurat til dig, det træ, Gitte. du var i mine tanker, da jeg så det i øjenkrogen.

Liselotte sagde ...

Smukkeste forår - dit heldige asen - og så kunne man godt få mandekvalme på sådan en tur, ser jeg.

Anonym sagde ...

Nu var det godt nok mange år siden, jeg drog af Australien til, men jeg fløj med SAS, og der var der ingen branderter ;o)

Tina, hjemme fra Håbets Allé