28 juni 2009

et par veteraner drog af


efter at have fået lidt at stå imod med og være blevet velsignet af de gamle i gårde.
hverken Louis eller Lasse har nogensinde pjækket fra Roskilde, siden de var 14-15 år.

jeg var der tre gange.
som syttenårig, hvor Annapurna delte sin hyregryde med mig, og jeg var så bange for aldrig at finde mine egne blandt de øvrige tretusindefemhundrede deltagere.

som nittenårig, hvor Kaj Nikolaj og jeg var blevet så rige, at vi foretrak at bo på Hotel Viking. vi stod i kø for at få en vogn fra fredag til søndag.

og som fireogtyveårig, hvor jeg bidrog til en seriøst ædruelig kunstinstallation i Lyrikteltet med et meget gennemøvet og meget langt stripnummer.
det var regnvejr, så der var publikum.
det havde vi ikke regnet med.

bagefter spillede Clash.

alt dette fortalte jeg ikke de unge.
de interesserer sig ikke så meget for gamle dage.

12 kommentarer:

susling sagde ...

Nå, ja...men så chrashede du jo bare, som vi andre gjorde den gang: Kom, så, hørte, hang ud og tog hjem igen!
Vinkede også farvel til min lille kærlighedsfrø igår.Tror hun har det sjovt -og modsat hvad jeg havde, så har hun mig - kun et mobilopkald væk...Jeg er stolt!

PS. Vi andre daffer til jazzfestival nu...hver ting til sin tid (og mindre Sønnike kommer nok også snart på Roskilde-galajen)

Suzy Q sagde ...

Ja vampyrpingvin, skal du ikke på bryggen og høre noget DJAZZ. Hvis jow og ja, så giv et praj.

Regitze sagde ...

kære Susling og Suzy Q - jazzfestival??! åh, det er også dejlge minder. men det foregår helt derinde i byen, ing..

Dana Watsham sagde ...

Den happening i lyrikteltet kan jeg godt huske! Det var det år vi stod i blød i tre uger mens vi byggede festivalplads ;o) og Lou Reed spillede to timers lydprøvekoncert om onsdagen, da han hørte at 75 mennesker havde gået i regn, regn og mere regn for at gøre klar til festen. Så stod man der og hoppede til en koncert, der var 100 gange bedre end den han leverede for det betalende publikum ... men det fortæller jeg sjældent Rune og Sisse, for de er ikke så interesserede i reportager fra dengang de sidste dinosaurer levede endnu ;o)

Dana Watsham sagde ...

Nej, ups - det var året efter ;o)

Ellen sagde ...

Jeg var der det allerførste år. Det var... anderledes. Det er dermed... en historisk begivenhed, som man fortæller de unge som godnathistorie.
Men det var da egentlig alligevel temmelig sjovt, også dengang. Jeg sov ikke på festpladsen, men det var fordi jeg boede tæt på. Vi kan høre festivalen, når vinden er i den rigtige retning. Og også, når den ikke er det :-)
Min niece på 17 væltede hegn og det hele i år. Hun har et telt og 'sover' på festivalen, men kommer hjem og får mad og bad og plejer sine tømmermænd.
Hun gider godt gøre om, hvordan det var 'i gamle dage', for det er så sjovt og næsten umuligt at forholde sig til.

capac sagde ...

Det kommer nok, det med interessen for gamle dage.. :)

susling sagde ...

Ai Dana,Lou Reed-koncerten! Stort. Husker det som var det igår. Nok især, fordi en eller anden hollænder delte en kæmpe joint med mig og min mand (jep, da var vi allerede sammen). Jointen var så krasbørstig, at den sendte mig i brædderne og min elskede måtte slæbe mig tværs gennem Smatten og aflevere mig i Saniteten. Der lå jeg så sammen med alle svenskerne, der var gået ned på æblepulimut. Hører stadig Lou Reed, men har ikke rørt det andet stads siden.

Se det var en godnathistorie af de mere opbyggelige. Unger, ryg ikke joints på festivalpladsen!

Madame sagde ...

Jeg har kun været på optagelse i embeds medfør, men det var sjovt. Jeg tror ikke, jeg ville have mod til flere dage i sprit og mudder, men det er sikkert en uforglemmelig oplevelse ;O)

Tina - omme i London sagde ...

LOL - mon ikke de goer, men det er ikke alle historierne de behoever at faa lige med det samme - eller overhovedet! :)
Jeg tror jeg er den eneste dansker der aldrig har vaeret til Roskildefestival, jeg tror ikke engang jeg har vaeret i Roskilde!

Donald sagde ...

Aj jeg tror nu nok de unge ville have godt af at læse dit lille indlæg :-)

Regitze sagde ...

tusind tak for jeres kommentarer:)