20 september 2007

1000 Hz

i Brønshøj oprettede jeg som noget af det første min opslagstavle.på Nørrebro oprettede jeg som noget af det første en opslagstavle.
og på Bryggen havde jeg i mange år en vidunderlig opslagstavle, der efterhånden fyldte næsten lige så meget udenfor tavlen.

opslagstavlerne har altid befundet sig i køkkenerne.
jeg havde aldrig mit eget værelse. så det slår mig lige, at køkkenerne er det, der er kommet nærmest det rum, der har været mit. seule.
og tavlerne har aldrig været til opslag. inden for rammen har de været aldeles statiske collager. efter den første tids fiflen.

så læste jeg i et levemagasin om mood-boards. eller inspiration-boards.

det lyder dynamisk.
jeg har ikke brug for mere dynamik.

mine weblogs er mine mood-boards.
jeres weblogs er mine inspiration-boards.

jeg trænger til et pausebillede.
i Harrestrup.

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

Pause-tavle? Det må du da forklare lidt mere.
Der er en god ide i at have et smukt billede på væggen, et dekorativt landskab (det må gerne være "kunst") eller noget mønster, som man kan lide at se på; du nævnte noget om yoga i forbindelse med skuldres stive muskler, hvor andre måske tænker mere på strækøvelser, det får mig til at tro at du må kende virkningen af et mønster, som man kan "meditere" over og vende tilbage til med jævne mellemrum, så tankerne får afløb og man kommer ovenpå igen så at sige. Inderne (eller Hinduer) kalder det vist et mantra, men mantra kan betyde mange ting og giver en mislyd af religion, som vel ikke hører ind i det kunstneriske arbejde med "pausetavler"! Det billede, som jeg bedst kan lide er min barndoms kornmark malet af en ikke særlig kendt maler - men han var dygtig til at gøre billedet levende. Måske man skulle sætte en meditations-aftenhimmel på webloggen?

Anonym sagde ...

Et pausebillede, siger du. Det får mig til at tænke på, at på vores lokale café 'Nanna', har man en pejs med kunstig ild i - en anden slags pausebillede.

Anonym sagde ...

Men det bliver forhåbentlig ikke i køkkenet denne gang ;o)

Anonym sagde ...

Applaus til din associering fra pause-billede til 1 KHz. Jeg grublede over den mere end jeg vil tilstå offentligt. Min naturvidenskabelige søster-

God week-end

Regitze sagde ...

Donald, jeg tror, du tænker på mandala'er - som man vel godt kan kalde et visuelt mantra, mon ikke.
du har lige akkurat fanget ideen med det meditative pausebillede eller - tavlen, så jeg behøver ikke forklare spor nærmere:)

Madame:) et fuldgyldigt pausebillede.

såså bette Coma! ganske vist har du en stor, fed aktie i Harrestrupkøkkenet - men intet køkken er helt fuldbragt uden prospektkortsdecoupager.

se, det er min Brorsan. du var knap seks år gammel første gang jeg opdagede hvor meget du nyder lige at tænke over tingene.
god weekend!