24 oktober 2006

jamen det er jo ufatteligt, at det går godt

konservativ eller venstreregering. who cares. så længe det sprøjter.

jeg har lige sunket sidste riskorn efter en lang arbejdsdag. den bliver jeg betalt for. jeg er en af dem, der betaler rætti meget i topskat, fordi jeg ikke er pensionssmart. ikke endnu, ihvertfald.
og det er ok med mig. endnu da.
blå øjne, som jeg har (med klædelige grå alderstilskrevne gnister), gik jeg og troede, at de penge var rimeligt solidarisk givet ud.

når man så læser Liselotte aka den hellige koslagter, forstår man, at dansk politik har taget et tigerspring tilbage til noget, vi ikke engang vil sammenligne os med.

mine søskendes og min kamp om vores demente mors dårekisteanbringelse er ikke ligefrem vand ved siden af - men jeg troede fanøæddeme, at det var lidt af en ener.

læs Liselotte. og læs det hele.

jeg er så flov.
det var heller ikke mig, der stemte på Fogh, men alligevel. hvordan kunne vi ende her?

11 kommentarer:

Anonym sagde ...

Battle Axes unite!

unsent sagde ...

Jeg ved det sgu heller ikke! Man bliver så sur og vred. Jeg betaler min skat med glæde men vil fandme også have noget for pengene

Farmer sagde ...

Hvis det så bare hjalp, at sætte skatten op.
Indenfor det område, hvor jeg har snabelen i kassen, landbrugsstøtten, går alt for meget til kontrol.
Man kan se fra satelit, hvor meget jord jeg driver osv. Alligevel vrimler det med kontrollører, der kontrollerer om den kontrollør, som var der sidst kontrollerede rigtigt.

Fuldstændig det samme i Koslagteriet:
Enhver kan se, at sønnike skal have hjælp.
Alligevel rendes der fra Herodes til Pilatus for at få det nødvendige frem.
Hvad det ikke koster af sagsbehandlertimer, som kunne have været brugt til at hjælpe knægten i stedet for.

Men det løb ER kørt. Vi har for længst afgivet magten til behandlere og kontrollører, som kun vil vokse i tal ved at sætte skatten op.

Anonym sagde ...

Det var heller ikke mig, som stemte på Fogh og Co. Men jeg er flov alligevel.

For jeg ser det hver dag - og jeg kommer endda for det meste i de områder, som er de mest velfungerende og ressourcestærke.

For et par år siden gæsteoptrådte jeg på min gamle elevplads "De gamles by". Der var blevet renoveret og skulle efter sigende være fantastisk flot, så jeg glædede mig til gensynet. For i sin tid havde jeg været meget glad for at være der og ville aldrig have betænkt mig på at aflevere familiens ældre der.

Og der var blevet flot. Til gengæld var der blevet fattigt på både ånd og hænder. Det "faste" personale var unge studerende, som ikke anede hverken ud eller ind. Resten var vikarer, som ikke havde skyggen af chance for at levere en bare nogenlunde indsats på grund af både for stor arbejdsbyrde og manglende information.

Det var så forfærdeligt, at jeg - for første og eneste gang i min tid som vikar - ringede til mit bureau op af formiddagen og meddelte, at der ville jeg ALDRIG igen sendes hen og min kollega gjorde det samme.

Da jeg var elev der først i 90'erne kom de ældre alle op af sengende, så vidt det overhovedet var muligt og sad ved veldækkede morgenborde kl 10. Idag er det et særsyn, hvis de når at komme op af sengen før middagsmaden. Eller overhovedet kommer op.

På mig virker det som om, at pengene bliver brugt på fine boliger og administration. Og bliver taget fra de hænder på gulvet, som udfører plejen og omsorgen.

Vi kan simpelthen ikke være det her bekendt længere!

Anonym sagde ...

Farmer og henrietteB har ret. Fogh har intet med det at gøre. Kynismen i den kommunale/amtslige administration startede for alvor, da Nyrup kom til. Den er et generelt tidsfænomen der ikke er knyttet specielt til regeringen. Man kan måske sige at Nyrup netop kunne gennemføre forringelser overfor de svageste, fordi der hverken var en truende opposition eller et vælgergrundlag. Så gav det da nogle milliarder mere til DR og anden folkeopdragelse af masserne.

- En blogger, der kender verden nedefra

Anonym sagde ...

@farmer: Jeg tror ikke, det er et spørgsmål om mere skat. Men om prioritering. Som eksempel pumpede den siddende regering for længe siden flere hundrede millioner ekstra ud til de ældre. Men pengene "forsvandt" i det administrative-bureaukratiske-kontrol-system. De gamle fik ikke en time mere i hjemmehjælp.
I undervisningssystemet, som jeg kender lidt til, bruges der mange penge på "kvalitetskontrol og -sikring", "evaluering", "prøver og eksaminer" osv. Penge, der går fra selve uddannelsesaktiviteterne og undervisningen.
Måske handler det også om, at "vi" ikke har tillid til hinanden i det system, "vi" har kreeret...
PS. Jeg betaler ikke min skat med glæde, for det er der ingen, der kan forlange. Men jeg betaler, fordi jeg tror på princippet om, at vi via skatten bidraget til fælleskabet (almenvellet)...

Farmer sagde ...

@Capac m.fl.
Ja så har vi nu handicap-, undervisnings- og fødevaresektoren, hvor det hele drukner i kontrol og skriveborde. Så er det, at man godt kan frygte, at det også er galt andre steder.

Wow, skulle vi ikke lige tage og give lovgiverne og administratorerne et spark der hvor det kan mærkes.

Anonym sagde ...

@farmer: jeg er overbevist om, at du vil finde symptomerne overalt...

Regitze sagde ...

careful with that axe, Eugene:)

tak for jeres kommentarer! jeg har smugkigget i løbet af dagen, og er enig i, at vi tilsyneladende administrerer og kontrollerer os selv sønder og sammen.
staten og kommunen er også os.

og I har ret, det var ikke bedre før regeringsskiftet. jeg hæfter mig bare ved Venstres velfærdsløfter.
NU har vi overbalance i økonomien uden at det kommer til velfærd.

som et kuriosum vil jeg lige påpege: 'vi administrerer og kontrollerer i stedet for at agere'.
og så hende her min gamle mor. hun stikker af fra plejehjemmet igen og igen mens det underbemandede personale har vagtskifte. det kan hun gøre, fordi et nyere dekret fra regeringen betyder, at man ikke må aflåse døre andre steder end på lukkede psykiatriske afdelinger og i ditto fængsler.
det er imod kongstanken om ikke at kontrollere individet i hoved og røv.

Anonym sagde ...

Her kunne man fristest til bare at sige "røv" ... Men sådan er "vi" jo ikke!

Og så kan jeg oplyse jer om at i er heldige at i overhovedet har kommunale plejehjem ... Det gør "vi" ikke i på den lysegrønne.

"Vi" har også kun indenfor de sidste par år fået noget der kan ligne kommunalt handicaphjælp. Før måtte familien leve af velgørenhed, og den ånd er desværre indbygget i det kommunale system. Det bliver set som almisser ...

I mange år har jeg fortalt vidt og bredt om det DKske system, med stolthed i stemmen har jeg sagt at vi betaler meget skat i DK, men vi får også noget for pengene og betaler med glæde. Sådan er det ikke mere, nu klapper jeg i og flover mig nærmest over at være dansker ...

Nuvel, diskussionen er meget nobel, men hvordan hjælper "vi" Wellerne, så det gør en forskel, nu!?

Anonym sagde ...

Eller, skolen, hvor man uden at ville være ved det, under den siddende regering, mere end nogensinde før, søger at få diagnoser på eleverne. For så kan man søge tilskud til spec. undervisning på betingelser der rent faktisk udløæse midler. Hvor elever med "svært ved noget" er sparet helt væk. De "heldige" med diagnoserne, som i øvrigt bliver mere og mere fatasifulde, skal så bare bære rundt på disse, resten af deres liv, flere af dem, for sølle 2 uv. timers læsetræning om ugen i 4 kvartaler, over 2 år.