09 marts 2008

chicken invadersjeg er københavner.
hvis du havde kigget i min håndflade i 1998 og havde fortalt mig, at jeg om ti år gik rundt og klappede på 20-50.000 bier, ti fisk, to katte og to høns, havde jeg klasket mig hånligt på låret.
så i går tog Claus og jeg omkring Torben og bestilte ti daggamle faverollekyllinger til levering når jeg kommer hjem fra jordomflyvning.
faverollerne kommer du tidsnok til at følge fra dun til fjer. fra varmelampe til stegegryde.
så tilbage til nutiden.

naboens to høns har klaret omvæltningen fra en etværelses med låg til højloftet patriciervilla med alskens hejs.
C gør ingenting halvt. så der er installeret to. deux. zwei. vækkeure i boligen.


et, der styrer lemmen op


og lemmen iog et, der styrer loftbelysningen. høns skal have lys i 12 timer om dagen, for at få nok at spise (og ikke 23 timer i døgnet som fem-for-en-hund-kyllingerne er underlagt). nu fifler han endvidere med en lysføler.

høns er nysgerrige flokdyr, ved du nok. og da to høns næppe kan kaldes en flok, forsøger vi allesammen at hjælpe lidt til med gruppefølelsen.


og håber, at imødekomme nysgerrigheden med store panoramavinduer. så har jeg også lidt at pudse på.her er Kylle.


både hun og Pylle er hybridhøns. en brug-og-smid-væk-æggelægningsmaskine, uden umiddelbar charme.
Pylle er helt elendig. sæt lige din mellemmad fra dig inden du ser nedenstående billede.


dengang de var en rigtig flok, før Rylle stillede støvletterne, må Pylle have været allernederst i hierakiet. hun har faktisk set værre ud. et mobbeoffer uden sidestykke. og det er Pylles store held her i livet, at de nu kun er to, så der ikke er brug for de store tæv. fjerene tænker næsten på at vokse ud igen. men den store knude er klam.

vi har så ondt af hende og hun var røget på huggeblokken for længe siden, hvis det ikke var fordi, hun spiser godt og lægger sine æg. så hun har angiveligt ikke ondt. men at tænke sig at hun har overlevet vinteren uden frakke på. nu skal hun ihvertfald lige have nogle gode forårsmåneder med selskab, regnorm og vitaminbomber.

nå. men tilbage til panoramavinduet. hønsene lærte noget meget vigtigt i aftes. vinduer svarer *klik klik* når man klikker på dem. ligesom de gjorde, da vi var små og stod med snotnæser og våde uldvanter og kiggede ind på det forjættede liv bag butiksruderne.
*klik klik*.
indgangsportalen ænser de ikke. så først da vi får sat en plade op for vinduet og får placeret en midlertidig gangbro fanger damerne finten og marcherer i seng.


høns er lidt dumme.

men hva faen. det er bier, katte og mennesker også.

16 kommentarer:

Husejer sagde ...

Pylle er min nye heltinde, klam knude and all.

Jeg glæder mig til at høre alt fra varmelampe til høns i asparges.

Det er et godt projekt og sikke et palads.

Ella sagde ...

Åhhh, at være en høne - eller to - hos jer :-)


Skønne, skønne billeder :-)

Hege sagde ...

For en hønsevilla!!! Superoptikjempefantafenomenalistisk, - sier ikke hønene også det? Og så et tidsur som styrer døren? For en ide. Synd vi ikke tenkte på det den gang da. I noen år hadde vi høner i sommerhuset vårt om sommeren. Ungene likte det, - og jeg også, sant å si. Hver kveld trippet de fem hønene og den ene hanen inn i sitt bitte, lille hønsehus - som egentlig bare var en skrå vegg opp mot den gamle utedoen. Nå hadde det seg sånn at det var litt uro i flokken, to av hønene var blitt uvenner med de to andre og med hanen. Sjalusi, regner jeg med, eller noe med en fjær som ble til fem høns. De to gikk derfor inn og vaglet seg på utedoen i stedet. Man deler ikke leie med hvem som helst.

En kveld var vi på fest i et annet sommerhus. Da vi kom hjem buklandet vi i sengen, - men akkurat i det jeg var i ferd med å sovne, sa jeg til min kjære: "Vi har ikke lukket hønsehusdøren". "Det går nok bra for en gangs skyld", så min kjære. Og så sov vi.

Det gjorde ikke reven. Neste morgen hadde han plukket de tre pluss hanen. De to sure som satt på utedoen levde i beste velgående. Jeg ser ikke bort fra at det hadde vært en smule angiverivirksomhet ute og gått. De så så underlig fornøyde ut og sørget ikke det spor.

Hadde vi bare hatt en sånn tidsurstyrt dør.

http://livetleker.wordpress.com

Uffe sagde ...

Godt du huskede at nævne den sidste gruppe!

Tak for den fyldige rapport. Pylle er en guttermand.

Suzy Q sagde ...

fremragende, jeg støvsuger hvert et ord du skriver

og hver en bygning C kreerer. Manden sku ha en pokal.

Bolette sagde ...

hvor fint og flot ..
Damerne får det fantatisk hos c & dig..
og pylle hun er sejg....og er sikkert en lykkeligerer hønsefugl end hun nogen sinde før har været

glæder mig til fremtidige beretninger ...Er mads / misse ikke meget Intersserede i disse nye venner !!!!!!!!!
Miss B

Regitze sagde ...

jæhr, Husejer. det er godt at vide, at der er nogen, der gider høre:)

jeg tror de er rimeligt happy, Ella. jeg tror, det ku være værre:)

Hege - du er min yndlingshistoriefortæller. tusind tak for fablen!
du bruger mary poppins lige som jeg gør:)
jeg har lige læst den højt for C og nu skal den gennem til de søskende- og reservebørn, der beærer os med besøg hér. de vil elske den.

selv tak og hatten af, Uffe.
Pylle er i sandhed en guttermand. der må være en mening med at hun ikke er drattet om endnu.

Suzy Q - manden ligner sq lige nu en, der har fået en pokal. nu får jeg ham nok også igang med det hersens badeværelse. tak:)

Bolette:) M & M og P & K kender hinanden mægtigt godt efterhånden. fra hver sin side af hegnet. Mads er mest interesseret i madskålene. labre kulinariteter i terning fra menneskenes overskudslager. suuuk.
hans næse er på længde med Pinnochios.

Irene sagde ...

Luxushønevilla, wauw! C er ræddi, ræddi døgdi'! Meneeerh. Den der svulst, ing. Er det ikke 'bare' kråsen der er godt stoppet og fjerløs? Det ligner det i høneplukkeøjet, eller har jeg mistet sigtekornet?

Farmer sagde ...

Faverolles. Mægtigt valg. DEM glæder jeg mig til.

Den der underhøne skal nok blive fuldbefjeret igen. Når bare du husker at give dem skaller. Hvis de mangler Calcium er der større risiko for at de piller hinanden.
Jeg er ikke sikker på, at det har noget med rangorden at gøre.
Nærmere en tidligere calciummangel.
Skaller skal til.

Regitze sagde ...

det kan sgisme godt være at det er en velvoksen krås, Irenschen. you know better. en venstredrejet krås.

du kan se frem til Faverolle, Farmer!
tak for god kommentar.
de har faktisk fået (tilbudt) skaller hele tiden, men nu kan jeg endeligt få mulighed for at kontrollere, om de faktisk spiser dem. vitaminpulver er en nyanskaffelse.

Madame sagde ...

Øj hvor vill jeg også gerne holde høns! Jeg glæder mig til din serie fra varmelampe til suppegryde ...

Lone sagde ...

Det er dog det mest avancerede hønsehus, jeg har set.
Elektronisk døråbner og styring af loftbelysningen!

Dér tror jeg ikke, det nye elefanthus i Zoo kan være med :-)

Irene sagde ...

Mænd de bærer til højre eller også venstre, ing?! Når høner bliver sådan lidt slaphudede, med alderen, sådan som en anden kalkunhage, så går de også kråsegangen på jorden til en side, arlså - sådan som høneplukkeren her erindrer det, men det kan godt være at det bare er noget min hukommelse bilder mig ind, ing ...

Regitze sagde ...

Madame. og du bliver sagesløst smageoffer. hvis du vil:)

Lone - jeg er også sådan helt. *oink*. jeg skal bære lignelsen (eller mangel på samme:) med zoo's elefanthus med mig.

Irenschen.. du udvider min horisontale hyacint. faktisk har vi studeret meget intenst siden du foreslog, at det var kråsen, vi ku se. og den skifter størrelse hele tiden. så gu er det den. tak, skatter.

Irene sagde ...

Jeg hjalp med at plukke mange høns da jeg var barn, ing ... Nu plukker bonderøven høner på et helt andet plan! Selvtak skatter!

Irene sagde ...

Og husk når man skal slagte og vil bruge indmaden, så skal man være forsigtig når man skærer kråsen op, for ellers punkterer man posen inde i musklen. Men hvis man er passepåsom, så kan man tage hele indholdet ud i sin pose og musklen er klar til gryden ... Jo jo, jeg ved nok hvad jeg taler om, jo ...