De har en opskrift på hyldebær syltet som kapers, mon ikke den kan bruges?
1/2 kilo bær
Første dag har du brug for en stor krukke, 150 salt, 50 sukker og vand.
Skyl bærrene og læg dem lagvis med sukker og salt, hæld vand over til det dækker. Sørg for at alle bær bliver i lagen - skoldet tallerken ned oven i som vægt.
Dag to:
Lav et opkog af 3 dl eddike, 2 larubærblade, peber og revet muskat.
Skyl salt/sukkerlagen af bærrene og dryp af.
Skold den endelige syltekrukke med atamon og hold den steril.
Hæld atamon i eddikelagen - står på flasken i hvilket forhold den skal bruges.
Prop bærr i syltekrukke, hæld varm lage over, smid låg på og vent en 14 dages tid.
Et voila!
P.S. Hvis man ikke er meget for atamon, så kan et skvæt vodka aller neutral snaps også bruges.
stinkende rig, Henriette:) ligesom dig. jeg kan trøste dig med, at jeg også har fjernet en peberrod med samme effektive metode. jeg sender dig en græskar, når den når hoppeboldstørrelse.
Jeg ville springe sukkeret over - hyldebær har en besk smag som tallerkensmækkerfrø ikke har, og det blir lidt vammelsødt. Eller osse er Tørsleff så glad for den danske tradition med at alt syltet skal ha' sukker i?
De par gange jeg har lavet kapers'noget' af mine tallerkensmækkere har de bare ligget i salt et par dage, derefter en lage af eddike, salt, en skive peberrod, en bid muskatnød og laurbærblade.
Måske skulle vi ha' et studie i sammenlignende smækkersyltning?
8 kommentarer:
Tørsleff to the rescue:
De har en opskrift på hyldebær syltet som kapers, mon ikke den kan bruges?
1/2 kilo bær
Første dag har du brug for en stor krukke, 150 salt, 50 sukker og vand.
Skyl bærrene og læg dem lagvis med sukker og salt, hæld vand over til det dækker. Sørg for at alle bær bliver i lagen - skoldet tallerken ned oven i som vægt.
Dag to:
Lav et opkog af 3 dl eddike, 2 larubærblade, peber og revet muskat.
Skyl salt/sukkerlagen af bærrene og dryp af.
Skold den endelige syltekrukke med atamon og hold den steril.
Hæld atamon i eddikelagen - står på flasken i hvilket forhold den skal bruges.
Prop bærr i syltekrukke, hæld varm lage over, smid låg på og vent en 14 dages tid.
Et voila!
P.S. Hvis man ikke er meget for atamon, så kan et skvæt vodka aller neutral snaps også bruges.
tusind tak for hurtig førstehjælp, Husejer!
jeg deler bare ned, så det passer med de 50-100 g:)
- og hvor var det godt, jeg købte syltekrukker.
der er også to drueagurker og en lille række rødbeder. og græskar om lidt.
og hyldebær!
Du er i sandhed en rig kvinde, regitze!
Mine græskarplanter blev kørt over af en græsslåmaskine...
stinkende rig, Henriette:) ligesom dig. jeg kan trøste dig med, at jeg også har fjernet en peberrod med samme effektive metode.
jeg sender dig en græskar, når den når hoppeboldstørrelse.
Eller også kommer jeg selv og henter den!
:-)
det er det, du gør:) jeg gir dens pladsbillet hjem.
Jeg ville springe sukkeret over - hyldebær har en besk smag som tallerkensmækkerfrø ikke har, og det blir lidt vammelsødt.
Eller osse er Tørsleff så glad for den danske tradition med at alt syltet skal ha' sukker i?
De par gange jeg har lavet kapers'noget' af mine tallerkensmækkere har de bare ligget i salt et par dage, derefter en lage af eddike, salt, en skive peberrod, en bid muskatnød og laurbærblade.
Måske skulle vi ha' et studie i sammenlignende smækkersyltning?
taget til efterretning med tak, Dana!
jeg har faktisk tænkt på at forsøge at strukturere årets eksperimenter lidt, det kunne være sjovt at udveksle erfaringerne et sted.
Send en kommentar