det kan godt være, at vores høner lægger ikke-så-store æg. men hvad kan man også forlange af en dværg. se til gengæld lige forholdet mellem blomme og hvide. og se lige farven.
Uhmm! og blommen kan graves ud (6 stk) og blandes med 5% miracle whip, 2 tsk fulde olie, persille, hvidløg salt og peber, og så tilbage i det halvde æg. Uaææhiii, en tapas!
Det er overvældende guf. I stil med det Brorsan siger, men i saltlage først - og så ellers mayo, engelsk sovs, diverse krydder og så HAPS. Med en snaps til. Man blir miljøskadet af at bo i kollektiv med sønderjyder ;o)
Dana - det lyder altsaa lige en tak for ulaeggert... Her i UK spiser man "pickled eggs" og jeg, der ellers er alt aedende, kan bare ikke faa mig selv til at spise dem. De ser klamme ud; det goer Regitzes til gengaeld ikke, de er perfekte!
Tina, det minder osse om pickled eggs, bare uden eddiken. Og spises ofte på samme måde, nemlig som bar snack.
Jeg syntes da også det så ulækkert ud første gang jeg så et 'gråt æg', men det smager altså himmelsk. Dengang min mor havde dværghøns brugte vi ofte æggene til solæg. Små himmerigsmundfulde :o)
Har aldrig tænkt over det med blommestørrelsen- det må jeg checke næste gang jeg koger hårdkogte eller smilende æg.
Og selvom producenterne snyder og tilsætter farvestof, så kan de stadig ikke opnå den der dybe orange farve egne blommer har. Jeg synes især man kan se forskellen, når man tilsætter mælk og laver røræg. Købeæg giver en fimsegul røræg, mens de hjemmeproducerede æg fra fritgående høns giver en skøn gul røræg.
Længe leve høns i baghaven - og så giver de ro i sindet foruden gode æg :-)
14 kommentarer:
for slet ikke at nævne smagen! :o)
Uhmm! og blommen kan graves ud (6 stk) og blandes med 5% miracle whip, 2 tsk fulde olie, persille, hvidløg salt og peber, og så tilbage i det halvde æg. Uaææhiii, en tapas!
halv æg...
Alle gode gange tre: halve æg!
Et halvt æg klokken halv æg?
Sikkert osse eminente til solæg med alt tilbehøret :o)
nemlig, Gitte:)
og jep, Brorsan! m/u d.. e. og det. det skal serveres næste gang, vi skal prale.
solæg, Dana.. jeg måtte lige på google. for sørensen. de er jo sorte! er det godt?
Det er overvældende guf. I stil med det Brorsan siger, men i saltlage først - og så ellers mayo, engelsk sovs, diverse krydder og så HAPS. Med en snaps til.
Man blir miljøskadet af at bo i kollektiv med sønderjyder ;o)
Dana - det lyder altsaa lige en tak for ulaeggert... Her i UK spiser man "pickled eggs" og jeg, der ellers er alt aedende, kan bare ikke faa mig selv til at spise dem. De ser klamme ud; det goer Regitzes til gengaeld ikke, de er perfekte!
Tina, det minder osse om pickled eggs, bare uden eddiken. Og spises ofte på samme måde, nemlig som bar snack.
Jeg syntes da også det så ulækkert ud første gang jeg så et 'gråt æg', men det smager altså himmelsk. Dengang min mor havde dværghøns brugte vi ofte æggene til solæg. Små himmerigsmundfulde :o)
Namse!
Det er netop det lækre ved egne æg fra ikke-højproduktive racer som går frit:
Stor blommeprocent og dejlig blommefarve.
Blommefarven kan man snyde med i storproduktion -og gør det!
Det er alene et spørgsmål om kunstigt tilsat karotin i fedtdelen af færdigfoderet.
Men blommens størrelse kan der ikke snydes med, med mindre man vælger langæg.
Vi vælger landæg!
Har aldrig tænkt over det med blommestørrelsen- det må jeg checke næste gang jeg koger hårdkogte eller smilende æg.
Og selvom producenterne snyder og tilsætter farvestof, så kan de stadig ikke opnå den der dybe orange farve egne blommer har. Jeg synes især man kan se forskellen, når man tilsætter mælk og laver røræg. Købeæg giver en fimsegul røræg, mens de hjemmeproducerede æg fra fritgående høns giver en skøn gul røræg.
Længe leve høns i baghaven - og så giver de ro i sindet foruden gode æg :-)
tak for inspiration og herlige kommentarer!
off white shoes
supreme clothing
golden goose cyber monday
russell westbrook shoes
curry shoes
Send en kommentar