02 april 2007

så sku vi lige ha noget i skrutten


bagefter nøjedes jeg med en rokkevinge.
og et skønsomt udvalgt af hjemlandets vemodige oste.
ny favorit: munster med en glad bourgogne.

når a kommer hjem starter a en råmælksosteopstand.

livet er forkort til pasteuriseret post.

8 kommentarer:

  1. livet er i det hele taget for kort til alt for dårligt.....

    /C

    SvarSlet
  2. Jeg husker tydeligt, da jeg smagte købe-mælk første gang.
    Jeg var omkring 9 år, og syntes at det havde en smag af ingenting.
    Det synes jeg stadig.
    Mælk direkte fra koen en smagsmæssigt så langt at foretrække; men meget af smagsforandringen í købe-mælken skyldes vel nok så meget homogeniseringen, som ikke har nogen sundhedsmæssig betydning, men er ren kosmetik.

    SvarSlet
  3. Årrrrh .... østers, languster, stenkrabber .... og råmælksost

    nu sidder jeg og morgensavler!

    farmer, du har ganske ret. Mælk skal smage af mælk, ikke af kalkvand :o)

    SvarSlet
  4. Ja, vi går ind for økologisk uhomogeniseret råpost! :-)

    SvarSlet
  5. jep. homogenisering af mælkeprodukter og samfund er gak i gokken.
    derudover forstår jeg, at råmælksost er lavet af upasteuriseret (ikke-varmebehandlet) mælk, hvilket betyder, at den naturlige bakterieflora er bevaret, hvilket giver en helt eventyrlig smag. dansk lovgivning byder, at al mælk skal varmehandles for at undgå salmonella osv.

    jeg fik googlet mig frem til Hinge Gårdmejeri der har fået dispensation til at fremstille råmælksoste.
    http://www.kost.dk/kokkenliv/artikler/2003/7/15020030705

    så nu skal vi til kjellerup en tirsdag eller en lørdag

    http://www.osteriet-hinge.dk/

    SvarSlet
  6. Næ, man skal ikke Hinge sig i salmonella og andre bagateller... ;-)

    SvarSlet
  7. fnis:) men Capac, helt ørligt. salmonella er tilsyneladende ikke et uundgåeligt fænomen.

    SvarSlet
  8. På den lysegrønne har vi salmonellafrie æg, helt og aldeles, stod der på dagens tavle. Så ...

    SvarSlet